en blogg om socker- och matmissbruk

Jag har varit missbrukare i hela mitt liv. Redan tidigt lärde jag mig att stoppa i mig absurda mängder med socker, och att dessutom må bra. Att känslan av att må bra var artificiell förstod jag inte då. Det tog mig många år att inse att min relation till socker och mat var allt annat än hälsosam.

En av de mer synbara konsekvenserna av mitt missbruk är min vikt. Jag har alltid vägt för mycket, och det är något jag har skämts oerhört för. Det krävde en nära vänskap med en av mina bästa vänner för att jag skulle lära mig relatera till min kropp på ett sätt där jag inte längre behövde känna en så oerhörd skam för hur jag ser ut.

Mitt främsta mål är att vara den bästa versionen av mig själv som jag kan vara. Det innebär att jag ägnar oerhört mycket tid åt självrannsakan och min egen personliga utveckling. De flesta av mina bloggar (jag har en drös) reflekterar detta på ett eller annat sätt, och är något jag har ett stort behov av.

Utöver detta är jag 40+, lever på sjukersättning på grund av min psykiska ohälsa, gillar fotografi, webdesign, bloggande, hundar och katter, musik, livsfilosofi, shamanism och en massa annat.

Jag hoppas att du som läser här på bloggen får ut något av den. Jag vet att jag kommer att få ut en hel del av att skriva här. ♥

/Malinka P.

Malinka Persson | Självporträtt 2019

 

Välkommen

Det är jävligt osexigt att vara missbrukare. Oavsett vad det är man missbrukar, påverkas hela livet av det.

 

Den här bloggen ligger på en subdomän till en av mina huvudbloggar – bipolarblog.se. Den gör det, därför att missbruk och psykisk ohälsa ligger otroligt nära varandra, och åtminstone har jag själv ibland svårt att veta vart gränsen mellan min missbrukarmentalitet och min bipolära sjukdom går.

 

Här kommer du att kunna läsa om sådant som är relaterat till mitt missbruk; mentaliteten bakom, viktproblem, konsekvenser av en av socker och mat misshandlad kropp, mitt sätt att hantera tillfrisknande, och massor med annat.

 

Mycket nytta och nöje!

/Malinka P.